24. des, 2019

Papa Panov

Det er jul og vi feirer Jesu fødsel og tilstedeværelse i denne verden. Hvem er han, hvor er han, og når kommer han?Det er mange meninger om det.

Jeg tenker at han er her, midt i blant oss. Han kommer hele tida, hver dag, hver uke, har gjort hele tida, gjennom hvert eneste menneske som banker på døra til landet vårt. Han kommer gjennom alle dem vi snur ryggen til, lukker øynene for, alle dem som vi lar drukne i havet. Alle dem vi benevner som ‘ikke våre’, og som vi mener vi ikke har noe ansvar for.

I Bibelen står det at «Han kom til sine egne, men de tok ikke i mot ham.» Det er oss det! Og enda tror vi at vi har olje på lampene våre!

Som kristen venter man på at Jesus skal komme. Det har jeg hørt så lenge jeg har levd. En dag så kommer han, da må vi være klare.

Men hva med HER OG NÅ? Når hjertene tømmes for nestekjærlighet, er de tomme for Jesus også. Det burde vi kanskje bruke jula til å tenke over.

Jeg tenker alltid på fortellingen om papa Panov når det er jul. Jeg leste den for ungene mine da de var små, og jeg leser den for Signe på 3 nå. Den kan virkelig anbefales.

Den handler om å vente på at Jesus skal komme, og forberede seg til det, men viktigst av alt- hva man burde gjøre mens man venter. Og ikke minst, være bevisst på at han kommer hver dag. I DAG. I går. Neste uke. I forfjor.
❤️