20. des, 2018

JULETANKER

Rart med denne jula, den vekker mange følelser. En tenker alltid litt dypere i juledagene, og gamle minner kommer opp, både gode og vonde. Det er heldigvis flest gode, men vemodet ligger på lur. Tider som har gått, store og små gleder, utfordringer som endte godt, velsignelser og mirakler, faser som er gjennomlevd, drømmer som brast, vennskap som gikk ut, fødsel og død. Flashbacks i fleng. Hvorfor gikk det sånn? Hvordan kunne det vært hvis ikke, hvis bare...
Men, livet er her og nå. Det ble som det ble. Livet blir det vi gjorde det til. Og anger er ingen tjent med. Takknemlighet derimot er kjempeviktig. Alltid speide etter lyset. Å ta vare på hverandre.
Aldri si ‘jeg bryr meg ikke.’ Det er veldig vonde ord. De setter seg. En greier aldri å løpe unna å ha sagt de ordene. De sitter som en borrelås på hjertet. Vennskap er ikke vennskap hvis en ikke bryr seg. Vennskap er å bry seg.
Vi lever nå, derfor må vi si det som skal sies nå, ikke siden. Det finnes nemlig ingen garanti for siden.
Det kan ligge mye grums under matta, og jula er tida for litt ekstra rengjøring. Å dra med seg gammel skitt inn i et nytt år svekker helsa. Det er best å starte med blanke ark. Slutte å flykte. Tilgivelse er nødvendig. Særlig det å tilgi seg selv, men det sitter altfor langt inne. En tenker ikke på det en gang.
Følelser påvirker helsa vår. Det er mye helse i å sortere litt. Kaste, arkivere, ordne opp, starte på nytt og gå videre.
Ønsker alle en fredelig jul og et velsignet nytt år og masse god helse!
Julehilsen fra Barbro ❤️🎄🌹