9. mai, 2018

DEN BESTE MÅTEN

Av og til snakker jeg med mennesker som jeg ikke har sett på en stund, og så spør jeg hvordan de har det. Da kommer det et langt sukk og mange lange forklaringer om sykdommer og elendighet som nesten ikke tar slutt. Ikke så rart når en ikke føler seg frisk, kanskje. Og jeg har sikkert gjort det samme selv mange ganger. Men det får meg til å tenke, og jeg har kommet til disse refleksjonene:

Den beste måten å bli glad på, er å snakke om hvor mye en har å være glad for.

Den beste måten å bli frisk på, er å snakke om hvor frisk en faktisk er.

Den beste måten å få mer penger på, er å snakke om at du er rik, og lever i overflod.

Galskap...? ...hvis du ikke er verken glad, frisk eller har mye penger?

Det er bsolutt ikke galskap!

Du har nemlig mye å være glad for. Snakk om det  istedet for alt du kunne være sur for!

Du er veldig frisk selv om du har noen plager! Hvis du bare snakker om alt du lider av, ser du ikke alle de diagnosene du ikke har.

Følelsen av rikdom og overflod ligger ikke i hvor mye penger du har på kontoen, men i hvor bevisst du er på at universet forsyner deg med alt du trenger til en hver tid.

Dette gjelder alt i livet. Synes du ikke du har nok oppmerksomhet i livet ditt, så begynn med å gi andre oppmerksomhet!

Er det noe du kunne trenge, men som du synes at du aldri får, så begynn med å gi til andre! Beste måten å få på er å gi.

Vil du gjerne bli invitert hjem til noen, og det er et savn, så begynn med å invitere andre hjem til deg først. Bak en kake, kok kaffe, rydd litt, og åpne døra di!

Synes du alt er ugreit, begynn med å si at jo, faktisk så er alt helt greit akkurat sånn som det er nå!

I stedet for å yte motstand, begynn med å akseptere at ting er som de er. Da slutter du å skape mer av det du IKKE vil ha, og så lager du rom for det du vil ha.

Stol på at når en dør lukker seg, så åpner det seg en ny.

Stol på at hvis noe ramler sammen, så er det for at ting skal få muligheten til å bygge seg opp igjen på en ny og bedre måte.

I stedet for hele tida å fokusere på hva du håper skal skje framover, hva med å begynne å leve her og nå? Gi tanke til hva du kan gjøre for å skape gode øyeblikk akkurat nå! Da mister du i hvert fall ikke alle nåene du kunne ha nytt, og som aldri kommer tilbake.

Vår tankegang er influert av gamle nedarvede tankemønstre som holder oss fanget. Men dette går det an å snu. Vi må bare øve oss på å snu tankene, og å bytte dem ut med mer positive tanker. Lage litt gøy ut av det, rett og slett. Se komikken i hvor dumt vi tenker, og hva vi gjør med oss selv og livet vårt. Hvordan det vi tenker og snakker får følger. Som da jeg snakket med en venn om de håpløse armene mine som har fått en sleng på seg som jeg ikke har hatt før, og som jeg misliker sterkt å se. Så dårlig at jeg må skjule disse uestetiske endringene med en liten jakke eller noe annet. Hvor ille er det egentlig, spurte min herlige venn. Jeg viste henne hvordan de sørgelige armene mine har fått hud som ikke bare henger, men også slår en liten sving på seg nede ved innsida på albuen når jeg bøyer meg ned. Dette hadde jeg oppdaget da jeg bøyde meg ned tidligere på dagen for å ta noe opp fra gulvet. Jeg fikk sjokk, og enda en grunn til å gjemme mine uestetiske armer. Hun så på meg med latter i blikket og sa: Hvor mye har du tenkt å gå rundt som en gorilla på den måten? Jeg lo hysterisk, for da skjønte jeg plutselig hvor dum jeg var.

Hvis vi forteller oss selv hvor håpløst ting er, kommer vi aldri til å bli fornøyde. Jeg kan bruke armene mine til det meste jeg vil, så selv om de slenger litt, hva gjør vel det, sammenliknet med at jeg hadde hatt armer jeg ikke kunne bruke? Jeg skal bruke veldig lite tid på å gå rundt som en gorilla, så det kommer til å gå helt fint! Jeg må heller takke for at jeg er frisk og har gode armer som jeg kan omfavne med, jobbe med, være kreativ med, og gjøre masse koselige ting med. Tenk så heldig jeg er! Plutselig føler jeg takknemlighet i stedet for misnøye. Det var bare en liten snuoperasjon, men så stor forskjell den gjorde!