17. jan, 2018

TANKENE VÅRE STYRER LIVET VÅRT....

Av og til er vi i uønskede situasjoner, og gir sterk motstand til det vi opplever. Men sannheten er at det ikke er de ytre omstendighetene som er problemet, men derimot tankene våre. Vi tenker ofte negative tanker i vanskelige situsjoner. Og det er tankene våre som styrer hvordan vi reagerer på det som skjer. Og det er tankene som styrer hva som skjer av konsekvenser også. Slik er det fordi alt vi gir fokus til vokser, og alt du gir motstand til vedvarer.

Sett at du skulle i et selskap som du hadde gledet deg veldig til, men så blir du syk og må være hjemme. Det er fryktelig frustrende og skuffende, og alt blir veldig negativt. Du er syk, du kan ikke gå ut, og du er dømt til å sitte alene hjemme i stedet for være sammen med andre i hyggelig lag. Og kanskje er det noe alvorlig med deg også... Hva hvis det ikke er bare influensa, men kanskje du egentlig er alvorlig syk? Jo mer en tenker på det, jo trasigere føles det, og en blir helt overveldet av negative tanker. Da kan det være lurt å spørre seg hvordan en ville hatt det om en ikke hadde hatt disse tankene i hodet.

Joda, mye bedre, selvfølgelig, for da ville en kunnet slappe av, hvile seg og koble ut alt stress. Fyre i peisen, tenne et lys, lage seg en god kopp te med honning, finne en god bok, og kanskje se en koselig film på tv. Sånt som en vanskelig finner tid til ellers. Og mens du hviler ville kroppen din hente seg inn, influensafølelsen ville gi seg, og en ville ha fått tid til å tenke situasjonen nøye gjennom, med det resultat at en faktisk ser at programmet hadde vært for fullt i lengre tid. Og med denne erkjennelsen bli i stand til å gjøre noen positive endringer.

I alle situasjoner uavhengig av omstendigheter, vil det alltid være best å akseptere situasjonen sånn som den er. Jeg er dessverre syk, men når det er sånn det er, blir jeg hjemme og koser meg og hviler i stedet. Det er viktig å ta vare på seg selv, og gi seg selv omsorg og tid til å komme seg. Rett og slett gjøre det beste ut av det. Gå i selskap kan jeg gjøre siden. Nå skal jeg pleie kroppen min, spise og drikke noe sunt, og hente meg langsomt inn igjen. Ingenting haster. Jeg kan bare slappe av og gi kroppen tid, og stole på at den vet å helbrede seg selv. Min kropp er en helbredelsesmaskin, og for hver dag blir jeg bedre og bedre.

Da snakker en til seg selv på en måte som bidrar til helbredelse. Det vil øke immunforsvaret betraktelig, og kroppen kommer i harmoni med selg selv. Å tenke slik gjelder ikke bare ved sykdom, men også ved alle andre omstendigheter ved livet. Tanker kan skiftes ut med bedre tanker. Tanker som ligger høyere på følelses-skalaen, og som med en gang vil få deg til å føle deg bedre. Det du tenker gir deg nemlig en følelse, enten en som løfter eller tapper deg.

Det er lurt å velge de lyse tankene, de positive tankene. Si at dette kommer til å gå bra istedet for dette kommer ikke til gå bra. Hvordan kan du vite at det ikke kommer til å gå bra? Du vet ikke det. Er det sant at det ikke kommer til å gå bra? Det er slett ikke sikkert at det er sant. Mest sannsynlig kommer det til å gå kjempebra. Å måtte bli sittende hjemme en kveld i stedet for å gå i selskap kan faktisk være en stor gave. En velsignelse.

Takk, Gud for at det er jeg som eier hjernen min, og ingen andre. Det er opp til meg hvilke tanker jeg vil tenke og hengi meg til. Jeg er blitt velsignet med den gaven det er å ha et fritt valg og en fri vilje, og det vil jeg benytte meg av så jeg lettere kan gjøre positive endringer. Jeg vil snakke sunt med meg selv, og samarbeide med min egen kropp i stedet for å motarbeide den. Jeg vil akseptere det som er, og velge å fokusere på alle lyspunkter. Jeg vil se muligheter i stedet for begrensninger.  

Takk for at jeg kan det, og for at det er helt og holdent opp til meg. 

❤