29. mar, 2017

SPIRITUALITET OG ÅNDELIGHET

Jeg ble spurt i går om jeg kjente til, eller var del av et alternativt miljø? Jeg nevnte et par-tre jeg kjenner som er fine, dyktige og kloke mennesker rundt der jeg bor, siden vedkommende som er nyinnflyttet savnet veldig fellesskap med likesinnede. Skulle ikke jeg forresten på alternativmessen som går av stabelen til helgen? Nei, jeg skal ikke det, for jeg skal jobbe denne helgen, MEN om jeg ikke skulle jobbe, så ville jeg likevel ikke reise på alternativmessa. Og nei, jeg er ikke aktiv i noe alternativt miljø lenger, og jeg savner det heller ikke. Men hvorfor? En forklaring var nødvendig.

Når det gjelder alternativmessa, er den et samlingssted for alt fra spåkoner med lite troverdighet, til noen seriøse behandlere, samt selgere av ulike artikler og kurs i ditten og datten. I de ulike krokene skjer det masse forskjellige typer behandling, alt fra nåler til healing og regresjoner og analyser. Mengdevis av forskjellige energifrekvenser svirrer hvor du enn snur deg, og jeg ville ikke tatt i mot noe som helst på et sånt sted, ikke en gang som en demonstrasjon. Det ville ikke være en ren behandling.

Jeg liker heller ikke salg, og ikke konkurranse og rivalisering. For uansett hvem som selger, så er prinsippet at du må gjøre folk misfornøyd med det som er, det de har og der de er. Det må til for at de skal skjønne at du har det beste produktet på markedet, enten det gjelder massasjeapparater, krystaller eller kurs. Man skremmes, lokkes og manipuleres, og de mange søkende mennesker som er nysgjerrige på hva som fins av tilbud på det alternative markedet lar seg lett lure, i håp om å finne en balanse i livet.

Jeg skjærer ikke alle over en kam, for det finnes både proffe og seriøse aktører, men det finnes også mye rart. Og alle må selge seg, for det er jo både yrket og levebrødet deres, så de er ganske enkelt nødt til å promotere seg. Det er ikke til å unngå at egoet blander seg inn. Du selger kurs hvor temaet er at vi trenger ikke frykte, siden vi lever i et kjærlig univers, men så selger du urtemedisiner etter klarsynt session som MÅ tas. Det er fryktelig dyrt og må sendes, så en spør fint om en er nødt til å ta alle, og får til svar at jo selvfølgelig kan du bare kjøpe noen av dem, men da er sjansen for hjertestans mye større. Du har granuler som etterhvert vil tette årene inn til hjertet. Terapeuten skal ha noe å leve av. Men du har ikke råd til alt, og har fått deg en ny frykt på toppen av det du sliter med fra før av.

Når det gjelder det alternative felleskapet og miljøet, så savner jeg ikke et spirituelt miljø. jeg har vært der i mange år, og kjenner det ut og inn, men klarer meg fint uten der jeg er i livet nå. Det er mange flotte spirituelle mennesker, men langt fra alle er rene og innsiktsfulle. De har kanskje bygget et hus hvor de øverste etasjene er godt utviklet, mens fundamentet og grunnmuren er lite solid. Det hjelper ikke å ha en fantastisk øvre etasje hvis ikke huset står på en solid grunnmur. Før eller siden vil huset rase sammen, for fundamentet klarer ikke holde tyngden av en gedigen øverste etasje.

Jeg finner masse nydelig spiritualitet, inspirasjon og innsikt blant mennesker som ikke er i nærheten av å ha verken alternative eller spiritulle interesser. Likevel representerer de livet og unverset på en nydelig og ekte måte, og de er bærere av både kjærlighet og livsvisdom. Og de har heller ikke noe ego om å være størst, fremst og best. De er bare seg selv uten noen skjult agenda.

Jeg liker meg best i nået. Å være der i fred og ro, og tilbringe tid sammen med dem som er i nærheten, for de er sånn nogenlunde på samme frekvens. Ellers ville de ikke vært der. Jeg unngår folk som bringer friksjon og uro inn i livet mitt. Jeg finner mye glede i naturen også.

Har du sluttet å være nyskjerrig var det en som spurte meg. Neida, jeg er bare ikke nyskjerrig etter å lære flere behandlingsformer, eller gå på flere kurs om åndelighet. Jeg er fortsatt en nyfiken person, men føler at det skjer så mye spennende ved bare å være bevisst tilstede i nået, at tida fyller seg opp med bare gode ting og gode mennesker hele tida, og jeg får den ene bekreftelsen etter den andre på at jeg er ett med det som er større enn meg, og at det jeg trenger kommer når jeg trenger det. Uten at jeg behøver å løpe noe sted for å finne det...

De bøkene jeg trenger kommer akkurat når tida er moden for det, og tanker rundt temaet har vært i hodet mitt en stund. Det meste synkroniserer seg på en naturlig måte, og nye mennesker dukker opp på rett tid og rett sted. Det er bare helt fantastisk. Jeg lengter ikke etter noe, for jeg har alt jeg trenger. Jeg lever på en helt annen måte enn før. Og det er befriende og deilig.

Takknemlighet.

 

                                                                                                                                                        .