9. mai, 2016

KYSSEPLASSEN

For noen år tilbake sendte Telemarksendinga ut en henstilling til folk om de kunne fortelle om en plass ute i naturen som de hadde et spesielt forhold til. Da fikk jeg den innskytelsen at jeg skulle skrive et par linjer om vår kysseplass. Det gjorde jeg, og glemte hele greia.

Kysseplassen er rett og slett rasteplassen ved Nomevann, den ligger bakom et lite fjell, og der er det stille og idyllisk og vakkert. Nydelig utsyn over vannet. Fuglelivet er rikt der, og du hører, ser og sanser alt det vakre som sommeren bringer med seg.

Vi hadde blomsterforretning i mange år, og på vår ferd rundt med blomsterleveringer reiste vi ofte innom der for å puste i fem minutter, trekke til oss litt ro før vi stresset videre hjem. Vi hadde unger i aktiv alder, og lite tid for oss selv. Men der fikk vi snakke i fred og ro, og mange hverdagsproblemer ble løst der. Før vi dro derfra avsluttet vi alltid den lille stunden med et lite kyss, og da kunne vi dra hjem med et ryddigere hode og ro i hjertet om at alt kan vi løse sammen, hvis vi bare snakker sammen... Ingenting løses uten dialog.

Vi har fortsatt å reise innom der opp gjennom åra. Vi har feiret bryllupsdager der. Mannen min har bedt meg med ut, hatt med hemmelig måltid i bilen som jeg ikke visste om, og kjørt dit og servert det der med duk, blomster, lys og det hele, han har servert pizza der, og vi har hatt mange fine stunder sammen der, både alene og med gode venner. Om sommeren, for om vinteren blir det ikke brøytet inn der, så da må vi greie oss uten Kysseplassen.

Telemarksendinga tente på dette, laget en liten reportasje om det, og flere avisenr skrev om det. Det var morsomt, selv om jeg ikke hadde forestilt meg at det skulle få sånne ringvirkninger. Nå kjenner alle til Kysseplassen vår, og vi får stadig koselige bemerkninger om denne berømmelige plassen, enda nå er dette mange år siden. og alle får selvsagt lov til å låne Kysseplassen så mye de vil. :-)

Men vi besøker fortsatt Kysseplassen, og i går var vi der igjen. Da måtte vi enda en gang sjekke om hjertet vi risset inn i bjørka den aller første gangen vi var der, fortsatt var der. Og det var det. Der står det Barbro + Torgeir = sant inne i et hjerte. Og det er det. I førti år har vi holdt sammen i gode og onde dager, og jeg tror at kysseplassen blant annet er å takke for at det har gått så bra som det har gjort. Livet byr på mange utfordringer, og det er ikke alltid så lett å takle alt som kommer. Men vi har ridd av alle stormer sammen, og nettopp i stormen er det fint å finne seg den lille kysseplassen inne i stormens øye. Naturen er brukandes til det.

Noen synes nok dette er fjollete, vi har også hørt folk si det, men det bryr vi oss ikke om. Det er alt annet enn fjollete. Det er en smart investering i det å bygge et ekteskap. Å bygge et ekteskap er som å bygge et hus, det må armeres i tillegg til det gode fundamentet. Det må sikres mot stormer og jordskjelv. For de kommer. Ingenting er sikrere enn det. Derfor anbefaler jeg en kysseplass ute i naturen. Det er smart, trivelig og holder også romantikken ved like, selv etter førti år.

Helt til slutt vil jeg bare gjenta at dere må gjerne få lov til å låne Kysseplassen vår! :-)