4. mar, 2016

TAKKNEMLIGHET

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler meg hver eneste dag så inderlig takknemlig. Det er ingen følelse jeg presterer på noe vis, men den kommer helt av seg selv, for jeg har det jo så godt. Bare det å våkne hver morgen og kjenne at hode, armer og bein fungerer, er utrolig stort. Jeg kan puste, jeg kjenner glede, jeg ler ofte, jeg har så mye å glede meg til, jeg kan være aktiv, og jeg er så utrolig priviligert på alle vis. Alt dette er ingen selvfølge, og jo eldre man blir, jo mer innser man nettopp dette.

Jeg tror takknemlighet er kjempeviktig. La oss ta et tenkt eksempel. Tenk deg at du forbereder en gave du gleder deg til å gi bort. Du pakker den inn i fint papir og med fint bånd, og gir den til mottageren med stor glede. Men mottageren viser ikke takknemlighet i det hele tatt, gidder nesten ikke se på den, og sier ikke takk. Får du lyst til å gi bort en gave igjen til den personen? Jeg tipper nei.

Universet er ingen person, men universet merker seg når vi takker, for det er mottager for alle signaler vi gir fra oss, og derfor skjenker det oss enda mer. Hvis vi ikke takker, blir ikke universet fornærmet eller lei seg, men det responderer med å IKKE gi oss flere gaver. Vi har ganske enkelt selv stengt av flyten av gaver ved å ikke å takke.

Universet er ingen person med følelser som oss, men det reagerer alltid på de signalene vi gir fra oss. Er vi takknemlige og viser det ved å takke, responderer det ved å gi oss enda mer å takke for.

Dette er en regel som er lett å forstå, og det er egentlig langt mer enn en regel. Det er en naturlov. Takk og du får mer. La være å takke, så stenger du døra for tilflyt av flere gaver.

La være å takke, så får du ingen følelse av verken fryd eller glede. Takk, og du vil oppleve en virkelig ekte både fryd og glede. Jo mer du takker, jo mer får du å takke for, og jo mer får du å være glad for.

En person jeg kjenner sa til meg at hun tok aldri sjansen på å glede seg over noe, for hun opplevde så ofte at gleden ikke varte. Gode ting var så lett å miste. Defor takket hun heller aldri for noe, for da holdt hun seg helt nøytral, og ble ikke skuffet. Hun gledet seg heller aldri TIL noe, for da ble hun ikke skuffet hvis det ikke ble noe av, og sånn gikk det jo nesten bestandig. Skulle det derimot mot all formodning bli noe, kunne man jo heller alltids glede seg da. Det var uansett alltid en kortvarig glede. Så feil kan en tenke, og så 'perfekt' kan man skape seg et forventet resultat.

Ikke alle dager er like lette. På en tung dag kan det være utfordrende å tenke takknemlighet, for da er det andre ting som er i fokus, og fokuset er dystert. Men da går det an å skrive takknemlighetsliste, og det er utrolig hvor kort tid det tar før en kjenner stemning og humør lette. Jeg pleier å gjøre det, og det er lurt å investere energi i noe sånt på en dårlig dag, for det løfter en virkelig opp fra dysterheten.

Tenker en seg om er det lett å finne noe å takke for. Vi har masse å være glad for. Sånn sett kunne det jo holde å bare tenke takknemlighet. Men det er noe utrolig lurt i det å skrive, fordi det gjør nemlig en tanke mange ganger sterkere å skrive den ned enn når man bare tenker den. Da står den der på et papir, svart på hvitt, umulig å ta tilbake, og den er et meget sterkt signal til universet. Som responderer på signalene du gir fra deg.

Har du aldri prøvd dette, så prøv! Kanskje du ikke liker å skrive. Det er i så fall ingen unnskyldning, for du kan helt sikkert skrive en handleliste, eller liste over ting du må huske å gjøre. Så en liste kan du skrive, selv om du ikke er glad i å skrive. Jeg lover deg at en takknemlighetsliste fungerer, og den er et kraftfullt redskap, som du vil få mye glede av! :-)