17. feb, 2016

JEG ER EN LYKKENS PAMFILIUS

Når dere leser innleggene mine, bør dere lese dem i rekkefølge, for de henger sammen i en rød tråd.

Høst og vinter gikk, og det nærmet seg vår. Frøet vokste og sprengte seg opp av jorda. Det ble en plante, og jeg stelte den vel gjennom ukene som gikk, og til slutt slo den ut i full blomst. Jeg blomstret virkelig, og jeg hadde fått ny form, ny duft og ny farge. Omgivelsene rundt meg hadde også skiftet, og det gikk opp for meg at det fantes flere sesonger i livet enn jeg hadde visst om.

I vokseprosessen som hadde gått, ble det viktig for meg å ikke se meg selv som et offer. Jeg begynte å finne tilbake til den lille, glade jenta jeg en gang hadde vært. Hun som alltid hadde noe å glede seg til, som alltid var nysgjerrig og frydefull over livet. Mamma kalte meg festlig og forferdelig i et brev til tanta mi en gang. Hun beskrev hvordan jeg var overalt og at hun nesten ikke klarte å følge meg. Dette brevet hjalp meg til å huske hva hun pleide å si til meg etterhvert som jeg ble større også. Barbro, du er en lykkens Pamfilius, du! Med det mente hun at jeg var en hediggris som alltid var så fornøyd, og alltid hadde noe å glede meg til, og frydes over.

Jeg bestemte meg der og da for å ta tilbake den identiteten, og jeg begynte å kalle meg selv for en lykkens pamfilius som et daglig mantra. Og det ble utrolig spennende, for plutselig  skjedde det saker og ting som ga meg bekreftelser på at jeg virkelig var det! Og jeg begynte å føle meg som det også! Jeg ble veldig nysgjerrig på dette gamle uttrykket, og googlet meg frem til at en lykkens pamfilius er lykkens kjæledegge, en person som lykken kjæler med, som kan prise sin lykke, som er et hjertebarn, en gromgutt, en øyensten og en yndling. En person som stadig er utsatt for lykketreff. Uttrykket skriver seg fra det greske mannsnavnet Pamfilos som betyr 'elsket av alle'.

Det fikk meg til å forstå at ordene vi bruker om oss selv former livet vårt. Det vi sier, ordene vi bruker, er den måten vi kommuniserer med universet på. Derfor må vi være forsiktige så vi ikke bruker feil ord, men velger orda våre med omhu. For ord skaper.

Jeg er en lykkens Pamfilius. Disse fem magiske ordene hadde mye kraft i seg, og de snudde livet mitt trill rundt. De ga meg en innsikt jeg ikke hadde hatt før, pluss mange kreative ideer, og resultatet av det skal jeg fortelle mer om etterhvert. Heng med! :-)