16. feb, 2016

LYKKENS KJÆLEDEGGE

Livet er ikke alltid så lett. Det skjer mye hele tida, og av og til går livet i stykker. Da stopper alt opp, og det er vanskelig å se en vei fremover.

Mitt liv fikk også en kraftig trøkk. Det stoppet opp, og sikten fremover var dårlig. Men det fulgte en gave med denne tåka, og den skal jeg fortelle om her. Jeg lærte at vondt kan snus til noe godt, og at lyset alltid følger etter mørket. Det stopper aldri opp med mørket. Det gror liv på til og med ruiner. Og jeg lærte å kjenne meg selv enda bedre. Jeg lærte å kjenne mine kvaliteter, og hva som er min virkelige identitet. Derfor vil dette bli en beretning om både oppturer og nedturer, men mest glede og lykke, kjærlighet og overflod, inspirasjon og livets utallige gaver. Og alle de gylne, magiske øyeblikkene. Og ganske mye humor.

Denne bloggen kommer til å fortelle om hvordan det er å være lykkens kjæledegge. Jeg skal forklare hvordan jeg ble det. Kanskje du slett ikke føler deg sånn akkurat. Da håper jeg du finner noe å lese her som gjør deg godt. Stoffet er gjennomlevd og erfart. Det er ikke bare teori. Alle temaene som tas opp i disse innleggene har snakket til meg gjennom lengre tid. Da vil jeg tror at dette stoffet kan snakke til deg også.

Jeg er ikke ferdig med prosessen. Den pågår så lenge jeg er her. Derfor både gammelt og nytt stoff, som jeg nevnte i introduksjonen. Men jeg må begynne litt tilbake i tid for å få frem poenget i min beretning, også havner vi til slutt opp der jeg er nå. Derfra fortsetter det videre, og så blir veien til mens jeg går.

Jeg har levd i sektsti år rett rundt hjørnet. Mesteparten av livet ligger bak meg, og den fasen jeg går inn i nå, er ukjent. Jeg har ikke vært seksti før. Jeg har ikke vært i overgangsalderen før. Jeg har ingen erfaring med det å bli gammel. Men jeg tror det er med livet som naturen, alle fasene er like vakre på hvert sitt vis. Vi tror nok at med alderen går det meste tapt, men kanskje nettopp denne fasen er den vakreste av alle. Jeg vil forske på dette og se hva jeg finner ut, og så vil jeg fortelle om det her. Og jeg vil tro at vi kommer til å finne noen felles punkter hvor vi alle kan identifisere oss. Men først til begynnelsen. Den kommer i neste innlegg.