Blogg

3. jan, 2019

There is nothing special about a conch other than that it is beautiful in itself. But if you lift it to your ear and listen, you can hear the roar of the waves from thousands of years . 

There is nothing special about creation either, other than that it is incredibly beautiful, but if you decide to listen to the Silence, you can hear God's eternal breath, and His Voice whispering words of love into your heart.

20. des, 2018

Rart med denne jula, den vekker mange følelser. En tenker alltid litt dypere i juledagene, og gamle minner kommer opp, både gode og vonde. Det er heldigvis flest gode, men vemodet ligger på lur. Tider som har gått, store og små gleder, utfordringer som endte godt, velsignelser og mirakler, faser som er gjennomlevd, drømmer som brast, vennskap som gikk ut, fødsel og død. Flashbacks i fleng. Hvorfor gikk det sånn? Hvordan kunne det vært hvis ikke, hvis bare...
Men, livet er her og nå. Det ble som det ble. Livet blir det vi gjorde det til. Og anger er ingen tjent med. Takknemlighet derimot er kjempeviktig. Alltid speide etter lyset. Å ta vare på hverandre.
Aldri si ‘jeg bryr meg ikke.’ Det er veldig vonde ord. De setter seg. En greier aldri å løpe unna å ha sagt de ordene. De sitter som en borrelås på hjertet. Vennskap er ikke vennskap hvis en ikke bryr seg. Vennskap er å bry seg.
Vi lever nå, derfor må vi si det som skal sies nå, ikke siden. Det finnes nemlig ingen garanti for siden.
Det kan ligge mye grums under matta, og jula er tida for litt ekstra rengjøring. Å dra med seg gammel skitt inn i et nytt år svekker helsa. Det er best å starte med blanke ark. Slutte å flykte. Tilgivelse er nødvendig. Særlig det å tilgi seg selv, men det sitter altfor langt inne. En tenker ikke på det en gang.
Følelser påvirker helsa vår. Det er mye helse i å sortere litt. Kaste, arkivere, ordne opp, starte på nytt og gå videre.
Ønsker alle en fredelig jul og et velsignet nytt år og masse god helse!
Julehilsen fra Barbro ❤️🎄🌹

30. okt, 2018

Dette er noe jeg skrev i 2013. Det gjelder enda. 😃👍

Tidligere når jeg jobbet med Livshjulet, og fant ut hvilke av de åtte bitene i livet mitt jeg ikke var fornøyd med, så jobbet jeg hardt for å forbedre tilstanden. Jeg sjekket hvor på skalaen fra null til ti jeg var i forhold til jobb, økonomi, helse, venner, velvære, kjærlighet, familie, og personlig utvikling. Jeg strevde særlig hardt for å forbedre helsa mi. Spiste bare lovlig mat som slett ikke alltid hjalp, og nektet meg masse gleder, for jeg kunne jo bli dårlig av det, eller noen kunne synes jeg var for tjukk. Jeg kjøpte masse dyre remedier som både hjalp og ikke hjalp. Jeg prøvde ulike terapier med ikke alltid like godt resultat osv, osv. Jeg ble absolutt bedre, men aldri helt god, og det var en evig kamp for å holde meg frisk og slank. Jeg sto og så på dette livshjulet mitt, og følte meg ganske maktesløs. Selv om jeg så forbedringer, så var det et bunnløst sluk av endringer som måtte til, og det føltes utenfor min kontroll å få til alt dette, selv med den aller beste vilje. Som regel var det enten mangel på penger, eller manglende krefter som stoppet meg.

Er det da ingen vits i å jobbe med seg selv? Joda, jeg ga aldri opp. Et skritt frem og to tilbake. Jeg visste det måtte være en missing link et eller annet sted. Men hvor var den? Det jeg ikke forsto, og som gjorde arbeidet ekstra tungt, var at jeg jeg så meg selv utenfor noen av områdene i livshjulet, og trodde det var noe jeg ikke hadde. At det var noe jeg måtte skaffe meg utenfra, og helst med strev og møye. Jeg skjønte ikke at jeg ER selve livshjulet. Det er ikke sånn at jeg har eller ikke har alle disse tingene. Jeg ER dem! Jeg står ikke utenfor og betrakter uoppnåelige områder, men jeg står inne i selve hjulet og er en del av hvert eneste ett av alle de åtte feltene.

Hadde jeg forstått dette ordentlig og i dybden, kunne jeg spart meg masse bry og arbeid. Da hadde jeg vibrert på samme frekvens som god helse og nok penger. Jeg ville visst at alt var vel. At det finnes ikke mangel, at alt jeg trenger alltid er underveis til meg. På en måte visste jeg det teoretisk, at det er slik naturlovene er, men det hjalp ikke, for jeg var en av de mange levende bekreftelsen på at 'teoriene' mine ikke funket. The Secret gjaldt visst ikke for meg. Alltid kvernet spørsmålet i hodet mitt hva er det jeg gjør galt? Jeg affirmerer, takker, jobber iherdig med meg selv daglig, tenket positivt, leser de rette bøkene, mediterer, prøver alle slags kosthold, deler virkelig generøst med meg fra hjertet...så hvorfor kommer det ikke tilbake til meg?

Jeg gjorde virkelig ALT riktig, bortsett fra en ting... Jeg forsto ikke at jeg hadde begynt å identifisere meg med mangel. Fokuset gikk i retning av alt jeg manglet, og strevet som følger. Alt det jeg ikke hadde, og jeg ble utmattet av å prøve å finne utveier for å skaffe det til veie. Penger til husleia, nok klienter, helse nok til å greie å jobbe, krefter nok til å ta meg av hus og heim, pluss alle i det store nettverket mitt, osv. Ikke rart jeg ble utslitt og møtte veggen.

Nå bygger jeg det nye livet mitt på lærdommen fra det gamle. Nå vet jeg at jeg ER livshjulet med hele innholdet av ALT det som er. Det er ikke engang begrenset av åtte livsområder. Jeg har bevissthet på at jeg ikke trenger å streve, ikke bekymre meg, og hvis jeg glemmer meg et lite øyeblikk, så er det bare å tune meg inn på min sanne frekvens...regelrett putte meg selv på plass inne i hjulet, så jeg smelter sammen med Alt det som er.

På mange måter visste jeg dette før også, men livet var uansett delt opp i ulike områder, enten jeg brukte livshjulet som redskap eller ikke. Når vi deler opp livet i atskilte biter, blir mange livsområder uoppnåelige, i alle fall noe som er utrolig vanskelig å tilegne seg. «Det er kun hardt arbeid som betaler seg». «Ting kommer ikke rekandes til en på ei fjøl». "Uansett hvor hardt jeg strever så hjelper det ikke".

Dette er tanker og en foreldet livsforståelse som hører hjemme i separasjons-tidsalderen. For meg kom The missing link tydelig til syne med den nye tiden hvor sannheten er at det finnes ingen atskilthet, men bare Enhet. Dette har vært en sannhet fra tidenes morgen, men først nå kan vi som menneskehet og individer fatte den helt. Før levde vi i en illusjon om atskilthet, men nå vet vi bedre. Det kommer til å bli en skikkelig snujobb. Men det viktigste er at endelig falt alle bitene sammen til EN. De falt på plass i puslespillet til EN kilde, og man selv smetter på plass der inne. Nå vet jeg at jeg er en del av Alt som er. Livet får straks et helt annet perspektiv. Jeg kommer sikkert til å glemme meg fortsatt, men det gjør ikke noe, for nå vet jeg veien hjem. ❤️

26. okt, 2018

 

  • Does life begin at the end of our comfort zone? Nooooo. The word comfortzone must be this time’s most stigmatized word. I say hurry back to your comfortzone! Who doesn’t want to be there? You have been sooo misleaded! 
  • The comfortzone is where you feel safe, peaceful, comfortable and content. Just listen to the sound of the word. Feel the energy! What does it tell you? The vibrations are just so loving and pleasant! Listen now, I have news for you! The comfortzone is not the place you choose to stay because you are a coward, lazy or stagnated. 
  • The comfortzone is where life truly begins! Where things can be different! Where new doors open! Where real friendship is to be found. Where inspiration comes easily and abundantly. Where you can breathe freely and listen to the Voice in the Silence. Where all you ever need is! 
  • Where you understand that running around to realize yourself and your dreams never will make you happy. It’s the space where you can find Peace within. Where life starts to flow! Where you realize that you are the architect of your life because what you reflect to the world around you is what is reflected back to you. 
  • It’s the place where you don’t have to strive to attract good things to happen, but the place where good things happen because you are thriving and feeling joy being you! It’s the place where you create miracles and mastery all the time. 
  • So, stop chasing whatever you believe you lack and get yourself back to your comfortzone! It’s the only place where you can find happiness. And it’s the only place where you can find the peace and calm needed to work with your lifelessons. And last but not least: It’s the place where you realize you are never alone. ❤️
22. okt, 2018

Vi er skapt med et hjerte som inneholder 40 000 neuritter. Det er et system som er intelligent, som husker og kan lære. Disse neurittene blir regulert av våre følelser, men vi bærer veldig ofte på negative følelser som sinne, frykt, sjalusi og bekymring. Neurittene blir påvirket av vår følelsesmessige tilstand, og gir da negative beskjeder til hjernens neuroner, som i neste omgang responderer på beskjedene de får fra hjertet, og så vidersender de automatisk de negative signalene til kroppen. Ved å bære på negative følelser skaper vi altså et toksisk miljø i krpppen, og skaper gode forhold for sykdom og uhelse. En eneste negativ følelse er nok til å forandre kroppens kjemi til det verre. Da skjønner vi hvor viktig det er å velge sine tanker og følelser. Glede er et valg. Og takknemlighet er en nøkkel til bedre helse. Det finnes alltid noe positivt å fokusere på, men vi må velge det. Det går sjelden av seg selv. Vi er født med dette fantastisek hjertet, og trenger å lære mer om hvordan vi kan samarbeide med hjertets neuritter. Når vi lærer det, vil vi kunne bidra mye mer til vår egen selvhealing. Det er nemlig sånn at hvert eneste organ i kroppen vår er designet og konstruert for selvhealing, men vi har blitt lært opp til å tro det motsatte, at fra vi blir født er vi i en pågående dødsprosess. I stedet er det sånn at vi er i en pågående og kontinuerlig healingsprosess. Hjertets neuritter jobber selvstendig og uavhengig uansett om vi er bevisst dette systemet eller ikke. Men i det øyeblikket vi blir bevisst det, så kommer det inn et samarbeid som setter fart på prosessen, og som gjør at det får en bevisst og klart valgt retning: Jeg takker for at jeg er frisk.

Det finnes masse stoff om dette å finne på nettet, via Gregg Braden og Institute og Heartmath. Jeg anbefaler dere å lese mer om dette. Det er så spennende og bærer løftet i seg om et bedre liv. Og det gjør oss til differencemakers, både når det gjelder helsa vår, i eget liv, og dermed også andres liv, fordi vi påvirker hverandre, i stedet for en som kastes hit og dit med skjebnens mange luner, uten kontroll eller påvirkningsevne.

Hjerte